O NAMA

O Riteh Racing Team-u

Riteh Racing Team je Formula Student tim Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Osnovan je krajem 2007. godine.

Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka prepoznali su projekt Riteh Racing Teama kao projekt od iznimne važnosti za Sveučilište, grad i regiju budući da predstavlja Hrvatsku kao državu perspektivnih budućih inženjera na svjetskim Formula Student natjecanjima.

Svakodnevni rad na bolidu te sastanci projektanata na dvotjednoj bazi ključni su za kvalitetno funkcioniranje tima i organiziranje posla. U deset godina rada, tim je uspješno izradio četiri prototipa trkaćih bolida: RRCX, RRC11, RRC2-EVO, RRC3 i RRC4 s kojima je sudjelovao na Formula Student natjecanjima. Prateći trendove, tim nastoji iz godine u godinu konstruirati i proizvesti brži, inovativniji i uspješniji bolid. Kroz 10 godina postojanja tim je na tržište rada izbacio preko 100-tinjak visokokvalitetnih i kompetentnih osoba.

Predvođen prof. dr. sc. Sanjinom Brautom, tim trenutno broji 42 studenata. Projekt potiče i podržava Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, koji je za potrebe projekta osigurao potreban prostor kako bi članovi mogli svakodnevno raditi na projektu. Članovi tima mogu biti samo studenti i diplomanti do sedam mjeseci nakon stjecanja diplome. U novoj sezoni fokusirat ćemo se na dva zadatka. U sezoni 2018. cilj je fokusirati se na dva zadatka. Prvi je onaj koji se odnosi na konstrukciju i izradu novog bolida, RRC5, dok se drugi odnosi na razradu same logistike i pripremu kako članova, tako i bolida za nadolazeća natjecanja s ciljem ostvarivanja još zapaženijeg rezultata.

Formula Student

Formula Student je međunarodno obrazovno auto-moto natjecanje pod vodstvom Instituta inženjera strojarstva (IMechE). Cilj natjecanja je razviti trkaći bolid uz sustavno napredovanje članova kroz jedinstven način testiranja teorijskog znanja. Članovi tima osim stjecanja iskustva iz realnog svijeta dodatno razvijaju vještine potrebne za konstruiranje, marketing, upravljanje projektima, ali i onom najbitnijem, uče se timskom radu i načinu kako realizirati ideju. Samo natjecanje odvija se od 1980. godine na svjetski poznatim stazama Formula 1 u kategorijama statičkih i dinamičkih disciplina.

Svaki tim koji završi natjecanje može pobijediti!

Popularnost projekta iz godine u godinu raste. Trenutno postoji preko 700 momčadi iz cijeloga svijeta, a taj broj je u porastu iz dana u dan kao i broj novih natjecanja. Bolidi prate najnovije trendove autoindustrije kao što su npr. bolidi pokretani na električni pogon, dok budućnost Formule Student krenuvši od 2017. godine donosi autonomne bolide, odnosno bolide za koje nije potreban vozač već samu utrku bolid vozi samostalno. Izazov za danas najveće automobilske kompanije počinje u Formuli Student, a Riteh Racing Team svake godine je dio tog natjecanja.