O NAMA

O Riteh Racing Team-u

Riteh Racing Team je Formula Student tim Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Osnovan je krajem 2007. godine. Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka prepoznali su projekt Riteh Racing Teama kao projekt od iznimne važnosti za Sveučilište, grad i regiju budući da predstavlja Hrvatsku kao državu perspektivnih budućih inženjera na svjetskim Formula Student natjecanjima.

Svakodnevni rad na bolidu te sastanci projektanata na dvotjednoj bazi ključni su za kvalitetno funkcioniranje tima i organiziranje posla. U jedanaest godina rada, tim je uspješno izradio pet prototipa trkaćih bolida: RRCX, RRC11, RRC2-EVO, RRC3, RRC4 i RRC5 s kojima je sudjelovao na Formula Student natjecanjima. Prateći trendove, tim nastoji iz godine u godinu konstruirati i proizvesti brži, inovativniji i uspješniji bolid. Kroz 10 godina postojanja tim je na tržište rada izbacio preko 100-tinjak visokokvalitetnih i kompetentnih osoba.

Predvođen prof. dr. sc. Sanjinom Brautom, tim trenutno broji 40-tak studenata. Projekt potiče i podržava Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, koji je za potrebe projekta osigurao potreban prostor kako bi članovi mogli svakodnevno raditi na projektu. Članovi tima mogu biti samo studenti i diplomanti do sedam mjeseci nakon stjecanja diplome.

Formula Student

Formula Student je međunarodno obrazovno motorsport natjecanje pod vodstvom raznih instituta inženjera strojarstva od kojih su neki IMechE, ANFIA, SAE,… Ono je najpriznatije i najzahtjevnije svjetsko natjecanje studenata u konstruiranju, izradi i utrkama prototipa trkaćeg bolida i prezentaciji poslovne studije izrade istog. Prototipovi moraju biti izrađeni sukladno pravilima SAE organizacije (eng. Society of Automotive Engineers). Formula Student i SAE su organizacije s više od 25 godina tradicije. To je najcjenjenije natjecanje studenata tehničkih znanosti na svijetu. Jedan od glavnih zahtjeva koji se postavlja na ovome natjecanju je sigurnost vozila i tima te se pod svaku cijenu nastoje izbjeći bilo kakve okolnosti koje bi dovele do ozljeda ili šteta.

Cilj natjecanja je razviti trkaći bolid uz sustavno napredovanje članova kroz jedinstven način testiranja teorijskog znanja. Članovi tima osim stjecanja iskustva iz realnog svijeta dodatno razvijaju vještine potrebne za konstruiranje, marketing, upravljanje projektima, ali i onom najbitnijem, uče se timskom radu i načinu kako realizirati ideju. Samo natjecanje odvija se od 1980. godine na svjetski poznatim stazama Formula 1 u kategorijama statičkih i dinamičkih disciplina.

FS Alpe Adria

FS Alpe Adria 2017. naziv je prvog Formula Student natjecanja na našim prostorima pod organizacijom Riteh Racing Team-a. Organizirano je u suradnji sa Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Sveučilištem u Rijeci, Kartodromom Bura te tvrtkama Elcon Gereatebau i P audio. Natjecanje je održano 22. i 23. rujna 2017. na Kartodromu Bura u Šmrici.

Cilj tog natjecanja je bila razmjena znanja, iskustava, stjecanje novih i
učvršćivanje postojećih prijateljstava. Također cilj je bio i promoviranje Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke i prikazivanjem Hrvatske kao zemlju ambicioznih mladih ljudi. Također od bitnog je značaja bilo informirati javnost, a ponajviše buduće i postojeće studente o projektu na kojem radimo.

Kao organizatori eventa okrunili smo prošlu, do onda već uspješnu sezonu nečim novim i zanimljivim. Sam događaj pruža jednu nesvakidašnju priliku, u kojoj naši pratitelji i sponzori mogu uživo vidjeti raznolikost samog Formula Student svijeta te konkurente, ali i prijatelje iz regije.

Sudionici FS Alpe Adria 2017 su bili FSB Racing Team (Zagreb), FESB Racing Team i FESB Moto Team (Split), Road Arrow (Beograd), Superior Engineering (Ljubljana) te Grand Prix Engineering (Maribor).